Άρθρα
03/01/2012
Για μια καλύτερη χρονιά
Του Δρα Λουκά Αριστοδήμου*


Αγαπητοί/ές φίλοι/ες,

Θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο που έζησα δύσκολα παιδικά χρόνια, αλλά …
Γιατί αυτό το «αλλά» διαβάστε παρακάτω:
Πολλές φορές σκέφτομαι τι έκανα πιο καλά στη ζωή μου. Η απάντηση δεν είναι εύκολη. Γιατί, πολλές φορές εξ’ ανάγκης αλλά και ενσυνείδητα, έζησα μια ζωή θα έλεγα πλήρη. Μια ζωή, όσο μπόρεσα και σε έκταση και σε ένταση, Μια ζωή που είχε απ’ όλα. ‘Ήταν ένας πίνακας από τον οποίο δεν έλειψε σχεδόν κανένα χρώμα.

Αυτό που με απασχόλησε περισσότερο ήταν ο χρόνος, και το ταξίδι του, που είναι το μόνο απόλυτο, συνεχές και αναλλοίωτο (άφθαρτο). Επίσης και, σε απόλυτη σχέση με αυτό, το ταξίδι της δικής μας ζωής και το πώς αυτό μπορεί να γίνει συνεχώς και καλύτερο.

Νομίζω ότι ακριβώς, πως αυτό που έκανα καλύτερα στη ζωή μου είναι η προσπάθεια να διαχειριστώ καλύτερα το χρόνο. Σ’ αυτό δεν υπάρχει τελειότητα, όσο κι’ αν, εκ φύσεως και εκ πεποιθήσεως είμαι αναζητητής του τέλειου.

Θεωρώ τον εαυτό μου προνομιούχο που έζησα δύσκολα παιδικά χρόνια, γιατί ΕΜΑΘΑ από νωρίς τι είναι η αληθινή ζωή και ωρίμασα αναζητώντας καθημερινά την αυτόβελτίωση και την πρόοδο, αυτό που πολύ αργότερα ονόμασα «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ». Αυτό όχι μόνο για μένα αλλά και για την κοινωνία.

Παρά τις ανατροπές που η αμάθεια, ή ακόμα χειρότερα η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ και η ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ, που πολλές συμφορές και δεινά μας έφεραν, η πορεία της ανοδικής καμπύλης προς τη βελτίωση, με πρόσκαιρα σκαμπανεβάσματα, ήταν στην κυπριακή κοινωνία συνεχής. Είναι αυτό που οι γονείς μας και εμείς οραματιστήκαμε: ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ για μας και για τα παιδιά μας.

ΑΛΛΑ … Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι κάποιοι ΑΝΑΞΙΟΙΟΙ να θεωρούνται ηγέτες αυτού του πολύ-ταλαντούχου του δουλευτή και προοδευτικού λαού μας, (αρχηγοί της κομματικής τους μιζέριας ΝΑΙ και χαλάλι τους), θα μας επέστρεφαν τόσο πίσω, σε χρόνια και περιόδους που με την ικανοποίηση αυτού που έμαθε μια ζωή μόνο να προσφέρει, είχαμε τοποθετήσει στο μουσείο της λήθης.

Αδυσώπητο αυτό το ΑΛΛΑ!

Αλλά, ευτυχώς είμαστε αισιόδοξοι και μάθαμε να είμαστε και αγωνιστές. Αλλάζουμε χρονιά και θέλω, αντλώντας όση δύναμη και θετική ενέργεια έχει η ψυχή μου, όμορφα και απλά να ευχηθώ στον κάθε ένα και στην κάθε μια από εσάς αλλά και στον τόπο μας ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ από αυτή την ανελέητη που φεύγει. ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!


*Ο Δρ Λουκάς Αριστοδήμου είναι Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by