Ανακοινώσεις
23/06/2012
ΚΟΤα με χρυσά αυγά: «Με σκοτώνει η €σχροκέρδεια»

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του ΚΟΤ σε παραλιακά τουριστικά καταλύματα η αισχροκέρδεια έχει αγγίξει κόκκινο, αφού ορισμένα από αυτά ανταγωνίζονται το ένα το άλλο με αποτέλεσμα οι ψηλές τιμές να έχουν γίνει θεόρατες και άπιαστες.

Έτσι ένα μπουκαλάκι νερό των 500ml πωλείται μέχρι και €4,75, ένας χυμός, 250ml πορτοκαλιού προς €4,00, ένας καφές φραπέ μέχρι €6,40, ένας κυπριακός προς €4,20, ένα αναψυκτικό 330ml προς €4,00, ένα τενεκεδάκι των 330ml μπύρα ντόπια προς €8, ένα χάμπουργκερ με πατάτες προς €16,50 και πάει λέοντας.

Πιο ακριβή τουριστική περιοχή αναδεικνύεται η Λεμεσός, δεύτερη πιο ακριβή είναι η περιοχή Παραλίμνι – Πρωταρά – Αγίας Νάπας και ακολουθεί η Πάφος και η Πόλη της Χρυσοχούς.

Η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής θέλει να καταδικάσει με βδελυγμία την απαράδεχτη αυτή κατάσταση που, ανεξέλεγκτα και ανενόχλητα έχει οδηγήσει την ελευθερία του ανταγωνισμού μόνο ως προς το ποιός πουλά ακριβότερα.

Καλούμε όλους να αναλογιστούν τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της κακής και αρχοντοχωριάτικης επιχειρηματικής αντίληψης και νοοτροπίας που με ακρίβεια οδηγεί στην αυτοχειρία τον τουρισμό και την οικονομία μας.

Δεν καλή και ηθική επιχειρηματική τακτική να σκέφτονται κάποιοι ότι επειδή ενδεχόμενα ο τουρισμός θα έχει, λόγω κρίσης, μείωση ή/και ότι και όσοι θα έρθουν πιθανό να ξοδέψουν λιγότερα, ανεβάζω τις τιμές για να μη έχω χαμηλότερο εισόδημα. Ούτε εξυπνάδα είναι κάποιοι επιτήδειοι να εκμεταλλεύονται την ανάγκη για κατανάλωση υγρών στην παραλία για να κλέβουν τους καταναλωτές

Καλούμε ιδιαίτερα τους αρμόδιους θεσμούς του κράτους να σταματήσουν να προφασίζονται την «ελεύθερη αγορά» και να παρέμβουν αποφασιστικά τιμωρώντας όσους εκμεταλλεύονται τη δεσπόζουσα θέση που τους δίνει η τοποθεσία τους και να αισχροκερδούν. Πάνω από όλα είναι και η προστασία των καταναλωτών Κυπρίων και ξένων.

Δεν είναι δικαιολογία ότι κάποιοι έχουν στο χώρο του εστιατορίου τους αναρτημένες τις τιμές, αφού οι καταναλωτές δεν έχουν και άλλη επιλογή παρά μόνο τη δική τους. Πού πάει μετά το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στην παραλία;

Η ΠΕΚΠΟΙΖΩ ζητά από τον ΚΟΤ να προβαίνει σε Δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων αισχροκερδούν με πληρωμένες ανακοινώσεις στα ΜΜΕ γιατί έτσι προστατεύει τον τουρισμό, την οικονομία και τους καταναλωτές.

Η ΠΕΚΠΟΙΑΩ συμβουλεύει τέλος τους καταναλωτές, αφού κάποιοι τους το επιβάλλουν να επιστρέψουν σε προηγούμενες συνήθειες και να μεταφέρουν μικρά ψυχτικά δοχεία μαζί τους με τα απαραίτητα ροφήματα τους και να αποστραφούν όσους αναίσχυντα και χωρίς έλεος επιχειρούν να τους κλέβουν.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by