Ανακοινώσεις
08/06/2012
Ετήσιος μισθός €85000 + για ένα θεσμό που ακόμα δε λειτούργησε!
Η Βουλή ζήτησε μείωση στις €52000


Σε σημαντική μείωση των απολαβών του Επιτρόπου του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης προχώρησε η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Η Κυβέρνηση ζητούσε ετήσιο μισθό 85 χιλιάδες ευρώ συν επιδόματα.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης με την ανεργία να έχει εκτοξευθεί στα ύψη, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης Διαφορών Χρηματοοικονομικής Φύσης, Κώστας Παπαδόπουλος, ανέμενε από τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών να ανάψουν πράσινο φως για ετήσιες απολαβές του Επιτρόπου ύψους 85 χιλιάδων ευρώ.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής ανέφερε ότι: «Οι απολαβές του Επιτρόπου θα πρέπει να συνάδουν με την υπόσταση και το κύρος που του αρμόζει καθώς επίσης και να μην τυγχάνει άνισης μεταχείρισης σε σχέση με άλλους Επιτρόπους που εκτελούν σημαντικά για το κράτος καθήκοντα.»

Οι αναφορές του κύριου Παπαδόπουλου προκάλεσαν την αντίδραση του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού, Μάριου Μαυρίδη, ο οποίος σημείωσε ότι απολαβές τέτοιου ύψους προκαλούν το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών. Κατά την άποψη του το άτομο που θα προσληφθεί στη θέση αυτή θα πρέπει να μπει στην κλίμακα Α6 με Α8 και όχι στην Α16. «Πρέπει επιτέλους να μπει μια τάξη στη Δημόσια Υπηρεσία», τόνισε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Πρόεδρου της Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλα Παπαδόπουλου. «Η μείωση της αντιμισθίας του Επιτρόπου του Φορέα θα αποτελέσει την απαρχή για την αναθεώρηση των συμβάσεων που προσφέρει το δημόσιο σε παρόμοιους Φορείς και Επιτρόπους.»

Με βάση τις αλλαγές που αποφασίστηκαν να γίνουν ο Επίτροπος θα αμείβεται πλέον με 52 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by