Ανακοινώσεις
06/03/2012
Δελτίο Τύπου

Παραθέτουμε πιο κάτω τις θέσεις που εκφράσαμε σήμερα στη συνεδρία της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής, που συνήλθε για να συζητήσει τις απαράδεχτα ψηλές χρεώσεις της ΑΗΚ και τη μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα.

Στη συνεδρία παρευρεθήκαμε και εκφράσαμε τις θέσεις και τα αιτήματα περισσοτέρων από 10000 πολιτών-καταναλωτών τριών ομάδων των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

Εκφράσαμε την αγανάκτηση μας για την όλη συμπεριφορά της ΑΗΚ που δεν συνάδει με τα Ευρωπαϊκά θέσμια γιατί χαρακτηρίζεται από την αλαζονεία που του απαράδεχτου μονοπωλίου της.

Η συμπεριφορά της ΑΗΚ, όπως αναφέρθηκε και από τον Πρόεδρο και μέλη της Επιτροπής, προσβάλλει και εξευτελίζει την προσωπικότητα, την οικογενειακή περηφάνια και αξιοπρέπεια του κύπριου πολίτη-καταναλωτή και οδηγεί σε οπισθοδρόμηση την ποιότητα ζωής του.

Μεταξύ άλλων, καταθέσαμε στην Επιτροπή τα παρακάτω αιτήματα:

  1. Περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Το κράτος να πάρει άμεσα μέτρα για να ανοίξει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και σε άλλους προμηθευτές και η ΑΗΚ η ίδια να στραφεί και σε άλλες πηγές όπως οι ΑΠΕ.
  2. Περισσότερη διαφάνεια από την ΑΗΚ σχετικά με τις διάφορες χρεώσεις της τόσο ως προς το τι σημαίνει η κάθε μια από τις χρεώσεις όσο και ως προς το τι πως κτίζονται και ακόμα και για το πού πάνε χρήματά των καταναλωτών.
  3. Καλύτερη εξυπηρέτηση και περισσότερο σεβασμό από την ΑΗΚ, προς όλους τους πελάτες-καταναλωτές και όταν κάποιοι δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.
  4. Χαμηλότερες χρεώσεις από το κράτος για δε το ΦΠΑ, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες, αυτό να περιοριστεί στο 8% για όλους τους οικιακούς καταναλωτές και στο 5% για ειδικές κατηγορίες καταναλωτών που δυσκολεύονται.
  5. Τις απώλειες του από το ΦΠΑ το κράτος να τις καλύψει από το ετήσιο κέρδος που παίρνει από την ΑΗΚ υπό μορφή έμμεσης φορολογίας. Για δε την περίοδο της οικονομικής κρίσης το κράτος να σταματήσει να παίρνει κέρδος και να ζητήσει από την ΑΗΚ να το επιστρέψει στους καταναλωτές με πρόσθετες μειώσεις στα τιμολόγια της.
  6. Πιο πράσινη ενέργεια από την ΑΗΚ και επιλογές στους καταναλωτές σχετικά με το από πού παίρνουν ηλεκτρική ενέργεια (από τις ΑΠΕ ή από τα ορυκτά καύσιμα).

Θέλουμε αλλαγή της ΑΗΚ προς το καλύτερο, με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο. Θέλουμε την ΑΗΚ να αλλάξει προς το καλύτερο και να εξυπηρετεί τους πολίτες-καταναλωτές της Κύπρου με τον τρόπο που τους αξίζει - με καλύτερη ποιότητα, περισσότερη αξία στα χρήματα τους και περισσότερο σεβασμό.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by