Ανακοινώσεις
01/03/2012
«Το θράσος του Θράσου»

Έτσι σχολιάστηκε χθες βράδυ στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του facebook από πολλούς καταναλωτές η άποψη που εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, κ. Χάρη Θράσου, ότι η σχετικά περιορισμένη συμμετοχή στη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της αβάστακτα ακριβής ενέργεια που ο Οργανισμός που εκπροσωπεί, δεν οφειλόταν στις ακραία άσχημες καιρικές συνθήκες, αλλά στο γεγονός ότι, αν είναι δυνατό, ότι συμφωνούν με την ΑΗΚ και με άλλα λόγια με τις πρακτικές και τις χρεώσεις που επιβάλλει.

Η δική μας εκτίμηση είναι ότι, από πλευράς συμμετοχής και εικόνας η εκδήλωση θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη αλλά το τσουχτερό κρύο και ο παγωμένος άνεμος επηρέασαν πραγματικά, σε βαθμό που ακόμα και κάποιοι που ήρθαν έμειναν στα αυτοκίνητα τους και κάποιοι άλλοι έφυγαν.

Γενικά, βλέποντας τα πράγματα από τη δική μας σκοπιά κρίνουμε πως η προσπάθεια συνολικά και σφαιρικά ήταν επιτυχής. Η μεγάλη συζήτηση που έγινε και η πολύ μεγάλη δημοσιότητα που δόθηκε (ευχαριστούμε γι’ αυτό τα ΜΜΕ), ανάδειξε και εξωτερίκευσε την απελπιστικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι καταναλωτές από τα τελευταία τιμολόγια της ΑΗΚ.

Τα μηνύματα της αγανάκτησης και της πρωτοφανούς αντίδρασης των καταναλωτών δεν μπορούν να επισκιαστούν από καμιά δήλωση όπως αυτή του κ, Θράσου. Ακόμα περισσότερη αντίδραση προκάλεσε διότι ανάδειξε θράσος, περιφρόνηση καθώς και τον υπεροπτικό και ετσιθελικό τρόπο που οι ιθύνοντες της ΑΗΚ βλέπουν την κατάσταση και παίρνουν τις αποφάσεις τους.

Εμείς αξιολογούμε πως η εκδήλωση διαμαρτυρίας είχε επιτυχία και για κάποιους άλλους λόγους, όπως η πείρα που αποκτήθηκε και η οποία, στα κυπριακά δεδομένα δεν υπήρχε και δεν μπορεί να αποκτηθεί αν δεν αποτολμήσουμε κάποιες δράσεις που μπορεί να έχουν και κάποιο ρίσκο επιτυχίας στα πρώτα στάδια. Χωρίς δράσεις εμπειρίες δεν αποκτούνται.

Εμείς τώρα μαζί και με τις άλλες ομάδες κοινωνικής δικτύωσης αξιολογούμε τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν από τη χθεσινή εκδήλωση. Αυτό άρχισε ήδη από χθες το βράδυ. Το σημαντικό και αυτό είναι συλλογική απόφαση, είναι ότι δεν απογοητευόμαστε και δεν αποθαρρυνόμαστε. Προχωρούμε μπροστά και θα επιμείνουμε στην παραγωγή ουσιαστικού αποτελέσματος. Έχουν γίνει ήδη εισηγήσεις για νέες δράσεις που θα εξεταστούν και θα αξιολογηθούν με βάση και της αποκτηθείσας εμπειρίας και σύντομα θα έχουμε κάτι προς ανακοίνωση.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by