Ανακοινώσεις
24/02/2012
Δήλωση - Διακύρυξη

Επειδή κάποιοι, για δικούς τους λόγους προσπαθούν να σπιλώσουν τις προθέσεις των ομάδων κοινωνικής δικτύωσης που οργανώνουν την παγκύπριας κλίμακας δράση της 29ης Φεβρουαρίου κατά της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, εμείς οι σχεδόν οκτώ χιλιάδες μέλη θέλουμε να δηλώσουμε υπεύθυνα και κατηγορηματικά τα ακόλουθα:

Οι ομάδες κοινωνικής δικτύωσης του Facebook «Τέλος στο Αθέμιτο Μονοπώλιο της Αρχή Ηλεκτρισμού» και «Μια Φωνή κατά την ΑΗΚ» έχουν σχηματιστεί αυθόρμητα ως ένα λαϊκό-καταναλωτικό κίνημα ενάντια στις μονοπωλιακές πρακτικές της ΑΗΚ, που μας χρεώνει με τις ψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στην ΕΕ.

Οι δύο ομάδες δεν είναι ευθυγραμμισμένες με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα και δεν έχουν καμία απολύτως πολιτική ατζέντα. Η διαμαρτυρία μας γίνεται στο επίπεδο της Κοινωνίας των Πολιτών και η δράση που έχει προγραμματιστεί για τις 29/02/2012 έχει τους πιο κάτω κύριους στόχους:

1. Περισσότερες επιλογές για τους καταναλωτές στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας. Το κράτος να πάρει άμεσα μέτρα για να ανοίξει αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και σε άλλους προμηθευτές.
2. Περισσότερη διαφάνεια από την ΑΗΚ σχετικά με τις διάφορες χρεώσεις της και για το πού πάνε χρήματά των καταναλωτών.
3. Καλύτερη εξυπηρέτηση και περισσότερος σεβασμό από την ΑΗΚ, όταν κάποιοι δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.
4. Χαμηλότερες χρεώσεις ΦΠΑ γενικά, όπως γίνεται και σε άλλες χώρες και μέχρι και το 5% τοις για ειδικές κατηγορίες καταναλωτών που δυσκολεύονται.
5. Πιο πράσινη ενέργεια από την ΑΗΚ και επιλογές στους καταναλωτές σχετικά με το από πού παίρνουν ηλεκτρική ενέργεια (από τις ΑΠΕ ή από τα ορυκτά καύσιμα).

Θέλουμε αλλαγή προς το καλύτερο, με θετικό και εποικοδομητικό τρόπο. Θέλουμε την ΑΗΚ να αλλάξει προς το καλύτερο και να εξυπηρετεί τους πολίτες-καταναλωτές της Κύπρου με τον τρόπο που τους αξίζει - με καλύτερη ποιότητα, περισσότερη αξία στα χρήματα τους και περισσότερο σεβασμό.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by