Ανακοινώσεις
31/08/2007
Απόσυρση επικίνδυνου παιδικού παγουριού

Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας & Τουρισμού, μέσα στα πλαίσια εφαρμογής του περί Γενικής Ασφάλειας των Προϊόντων Νόμου του 2004 και μετά από διερεύνηση παραπόνου καταναλωτή, αποφάσισε την απόσυρση από την αγορά, παιδικού πλαστικού παγουριού με καλαμάκι.

Κίνδυνος
Το πλαστικό καλαμάκι του παιδικού αυτού παγουριού φέρει μεταλλικό ελατήριο το οποίο οξειδώνεται και τα υπολείμματα της οξείδωσης καταλήγουν στο νερό, με αποτέλεσμα το γεγονός αυτό να θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των παιδιών που το χρησιμοποιούν.

Ταυτότητα του προϊόντος
Το επικίνδυνο αυτό παιδικό πλαστικό δοχείο νερού φέρει την εμπορική επωνυμία Fairy Girlz, είναι συσκευασμένο σε διαφανές σελοφάν (Φωτογραφίες), φέρει τον κωδικό WCN10FG και το γραμμοκώδικα 0257848000031. Η χώρα κατασκευής του είναι η Κίνα και η εταιρία JUMBO TRADING LTD έχει προμηθευτεί 96 τεμάχια από την ομώνυμη εταιρεία στην Ελλάδα. Στις αποθήκες της εταιρίας παραμένουν 11 αδιάθετα τεμάχια τα οποία έχουν αποσυρθεί από την αγορά και δεσμευθεί.

Έρευνα με αφορμή την καταγγελία
Με αφορμή την καταγγελία, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, προέβηκε σε δειγματοληψία παρόμοιων προϊόντων, τα μεταλλικά ελατήρια των οποίων δεν παρουσίασαν οξείδωση κατά τον έλεγχο.

Συμβουλές προς τους Καταναλωτές
Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό όπως, είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και καλούνται οι καταναλωτές που πιθανό να έχουν στην κατοχή τους το πιο πάνω αναφερόμενο παιδικό πλαστικό παγούρι νερού, να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν, να το απομακρύνουν αμέσως από τα παιδιά και ενημερώσουν την Υπηρεσία για πιθανά σημεία πώλησής του.
Με την ευκαιρία αυτή η Υπηρεσία σημειώνει με ικανοποίηση τη σημαντική συμβολή του κοινού στην αποτελεσματικότερη διεκπεραίωση του έργου της.

Συστάσεις προς τους εισαγωγείς, διανομείς και πωλητές
Η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών καλεί τους εισαγωγείς, διανομείς και πωλητές που τυχόν κατέχουν τέτοια προϊόντα να σταματήσουν αμέσως τη διάθεσή τους και να ειδοποιήσουν ανάλογα την Υπηρεσία.

Τηλέφωνα επικοινωνίας
Για οποιεσδήποτε πληροφορίες, παρακαλούνται οι καταναλωτές όπως αποτείνονται στα τηλέφωνα 1429 (δωρεάν τηλεφωνική γραμμή καταναλωτή), 22867169, 22867219 και 22867176 (Κεντρικά Γραφεία Λευκωσίας), 25819150/151 (Επαρχιακό Γραφείο Λεμεσού/ Πάφου), 24816160/163 (Επαρχιακό Γραφείο Λάρνακας/ Αμμοχώστου).


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by