Ανακοινώσεις
28/06/2011
Από την «Δίκαιη Κοινωνία» στην Διάκριση, στην Εκδίκηση και στην Καταπίεση

Ο Υπουργός Εμπορίου κ. Αντώνης Πασχαλίδης διορίστηκε με βάση το Πρόγραμμα του Προέδρου για «Δίκαιη Κοινωνία» για να διορθώσει την αδικία και την διάκριση και να συμβάλει στην ισότιμη και ακριβοδίκαιη μεταχείριση, σύμφωνα εξ’ άλλου και με τις θεμελιακές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτή η δέσμευση του κ. Υπουργού δεν θα έπρεπε να αφορά μόνο τους «ημέτερους» και όσους «λιβανίζουν» ή/και «γλείφουν» εκεί που περνά, αλλά και ανεξάρτητα ακόμα και αυτούς που έχουν διαφορετικές ιδέες και αντιλήψεις από τις δικές του.

Η μεγαλειότητα της δίκαιης κοινωνίας επιβάλλει, πάνω απ’ όλα, τον σεβασμό προς το διαφορετικό ακόμα και προς το αντίθετο.

Δυστυχώς όμως ο κ. Υπουργός, από τη στιγμή που ανέλαβε το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αλλά και … της Προστασίας των Καταναλωτών, αντί να διορθώσει την αδικία και να αποκαταστήσει την ισότιμη και ακριβοδίκαιη μεταχείριση, και να εξαλείψει την διάκριση, πέρασε σταδιακά στο «τσιμέντωμα» της και πήγε παρά πέρα, περνώντας στη εκδίκηση και στην καταπίεση.

Νωρίς μετά που ανέλαβε και μετά από συνάντηση που το ΔΣ της Οργάνωσης μας είχε μαζί του, στην οποία εκθέσαμε την αδικία και τη διάκριση που γινόταν σε βάρος της, κυρίως ως προς την κατανομή της κρατικής χορηγίας, μας πήρε τηλέφωνο, δύο μάλιστα φορές, και μας ανακοίνωσε ότι υπήρχε ένα υπόλοιπο από την κρατική χορηγία και, ότι θα δώσει ένα μέρος στην Οργάνωση μας. Αν είδατε εσείς αυτό το ποσό, το είδαμε κι’ εμείς.

Σε συνεδρία της Συμβουλευτικής Επιτροπής Καταναλωτών που έγινε λίγο μετά υπό την προεδρία του, όλως ιδιαίτερα, «στο αυτί» που λέει ο λος, του υπενθυμίσαμε την υπόσχεση του. Μας απάντησε: «θα το κανονίσουμε, δεν ξέχασα». Δυστυχώς όμως, για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει, όχι μόνο μείναμε στο «κανόνισμα» αλλά μας έβαλε και στο στόχαστρο του κανονιού του.

Ακολούθησε η απόρριψη της επαναχορήγησης του πολύ σημαντικού προγράμματος «Καταναλωτική Αγωγή Γονέων και Παιδιών», που η Οργάνωση μας είχε με πολύ μεγάλη επιτυχία κάνει τον προηγούμενο χρόνο στην Λευκωσία και που είχε πολύ μεγάλη ζήτηση για μεταφορά του και σε άλλες πόλεις και στην ύπαιθρο, γιατί λέει, δεν υποβάλαμε … νέες ιδέες!(;)

Δεν χορήγησε λοιπόν το δικό μας πρόγραμμα, τη στιγμή που έδωσε στην άλλη Οργάνωση 23 χιλιάδες ευρώ και ξόδεψε περίπου 108 χιλιάδες ευρώ για αχρείαστη διαφημιστική εκστρατεία για να «εμπεδώσει» στους καταναλωτές το αυτονόητο, ότι δηλαδή έχουν δικαιώματα!!! Σάμπως το πρόβλημα των καταναλωτών στην Κύπρο είναι να μάθουν ότι έχουν(;) δικαιώματα και όχι αν αυτά γίνονται σεβαστά και πως.

Εμείς γνωρίζουμε γιατί δεν μας χορήγησε το πρόγραμμα. Γιατί εμείς διδάσκουμε τα παιδιά και τους γονείς πώς να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση στην αγορά και να γίνουν συνειδητοί καταναλωτές και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους και να μην είναι «αρνιά προς σφαγή» και γιατί δεν προσαρμοστήκαμε αρνούμενοι το καλούπωμα.

Αλλά ο κ. Υπουργός δεν έμεινε μόνο ως εδώ. Επειδή εμείς διαμαρτυρηθήκαμε και δημοσιοποιήσαμε το πιο πάνω γεγονός, προχώρησε, υπό μορφή εκδίκησης, θα ‘λεγε δικαιολογημένα κάποιος, μας μείωσε και την χορηγία ακόμη περισσότερο.

Αυτή είναι λοιπόν η «δίκαιη κοινωνία» του κ. Αντώνη Πασχαλίδη, υπουργού που διαχειρίζεται χρήματα από τους φόρους που πλουσιοπάροχα «εισπράττει» από τους δύσμοιρους τους χωρίς προστασία Κύπριους Καταναλωτές και όχι από κληρονομικά του.

Πέρασε λοιπόν ο κ. Υπουργός από την διάκριση στην εκδίκηση και στην καταπίεση. Αυτή είναι η δική του κατανόηση για «δίκαιη Κοινωνία»; Η απάντηση δική σας.

Η δική μας απάντηση είναι πως αυτό μυρίζει μέθη και αλαζονεία της εξουσίας και με μόνο κατάχρηση εξουσίας μπορεί να εξισωθεί. Την «τσαουσέσκικη» αντίληψη περί «δίκαιης κοινωνίας» τη ζήσαμε και, δυστυχώς αποκτήσαμε τα αντανακλαστικά να την αναγνωρίζουμε.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by