Ανακοινώσεις
07/01/2008
Ξεπουλήματα – Καλά αλλά με σύνεση και προσοχή

Τι κι’ αν η νομοθεσία άλλα λέγει για την περίοδο των ξεπουλημάτων. Η αγορά, όπως συνήθως λέγεται, έχει τους δικούς της νόμους που συνήθως αυτοί επιβάλλονται, διαμορφώνοντας χρόνο με τον χρόνο νέες συνήθειες. 

Νωρίς – νωρίς, μόλις που πέρασαν οι γιορτές και τα ξεπουλήματα έχουν ξεκινήσει για καλά διατηρώντας την κίνηση στην αγορά και αυξάνοντας την πρόκληση προς τους καταναλωτές.

Μια βόλτα στα καταστήματα και ο συνειδητοποιημένος καλός καταναλωτής / αγοραστής αντιλαμβάνεται πως υπάρχουν πραγματικά καλές ευκαιρίες. Δεν λείπουν όμως, ως συνήθως και οι παγίδες που στήνουν οι «καλομελετημένοι» επιτήδειοι και που περιμένουν να τσακώσουν τους άπειρους ή αδιάβαστους και/ή άπληστους.

Αυτοί που πέρασαν πριν από τα καταστήματα και προγραμματισμένα αποφάσισαν ότι κάποια προϊόντα που χρειάζονται μπορούσαν να περιμένουν μερικές μέρες είναι μάλλον σίγουρο πως θα επωφεληθούν από τις αγορές τους στα ξεπουλήματα. Κάποιοι άλλοι θα μετανιώνουν τώρα γιατί βιάστηκαν και αγόρασαν σε πιο ψηλές τιμές.

Όπως και να ‘ναι όλοι πρέπει να είμαστε προσεχτικοί, να μη επηρεαζόμαστε από το μάρκετινγκ και τη διαφήμιση και να μη ξοδεύουμε με υπερβολή. Ούτε πάλι να ψάχνουμε στην αγορά την απολεσθείσα ψυχική μας ισορροπία. Οι αγορές δεν είναι ψυχοφάρμακο και κυρίως δεν φέρνουν πάντα ευτυχία. Αντίθετα μπορεί να αποβούν οι ίδιες ψύχωση και επί πλέον χρέη και άγχος και δυστυχία.

Ας είναι πάντα στο νου μας πως υπερκατανάλωση ενθαρρύνεται σκόπιμα από τις εταιρίες για αύξηση των κερδών τους. Ας μη μας διαφεύγει πως τα υπερκέρδη των εταιρειών προέρχονται, εκτός από την εκμετάλλευση χαμηλού εργατικού δυναμικού και από τις υπέρμετρες δαπάνες των καταναλωτών.

Το αντίδοτο στην υπερκατανάλωση είναι η αυτοπεποίθηση και ικανότητα για αντίσταση του καταναλωτή που αποκτώνται και ενισχύονται με τη γνώση, την συνειδητή ενημέρωση και το σωστό προγραμματισμό.

Ας είμαστε λοιπόν έτοιμοι και προγραμματισμένοι όταν κατεβαίνουμε στην αγορά και ας αγοράζουμε και καταναλώνουμε σύμφωνα μόνο με τις πραγματικές μας ανάγκες, αγνοώντας τις επίπλαστες και υποβολιμαίες δήθεν ευκαιρίες.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by