Ανακοινώσεις
06/03/2008
Καταδίκες και Ποινές - Ανακοίνωση Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας

Καταδίκες και ποινές που επιβλήθηκαν από το Δικαστήριο ύστερα από διώξεις που έγιναν σύμφωνα με τον"Περί Τροφίμων (Έλεγχος και Πώληση) Νόμο ΤΟΥ 1996 έως 2006", τους απορρέοντες κανονισμούς και τους "Περί της Υγιεινής και του επίσημου Ελέγχου των Τροφίμων Κανονισμούς" και για τις οποίες εκδόθηκαν αποφάσεις κατα την περίοδο του Ιανουαρίου, 2008.

1. Υπεύθυνη επιχείρησης τροφίμων, Ανθούπολη-Λευκωσία - παντοπωλείο
Η κατηγορούμενη την 8ην Ιανουαρίου 2007 στο συνοικισμό Ανθούπολης στη Λευκωσία, ενώ ήταν κάτοχος επιχείρησης τροφίμων ήτοι παντοπωλείου, παρέλειψε να διατηρεί τους χώρους και τον εξοπλισμό καθαρούς ώστε να προστατεύονται τα τρόφιμα από επιμολύνσεις και γενικά στο υποστατικό επικρατούσαν κακές υγειονομικές συνθήκες.
Το Δικαστήριο βρήκε ένοχη την κατηγορούμενη όμως δεν της επέβαλε ποινή λόγω προχωρημένης ηλικίας, της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται και του λευκού της ποινικού μητρώου.

2. Υπεύθυνος επιχείρησης τροφίμων, Κοκκινοτριμιθιά - Κινητή καντίνα.
Ο κατηγορούμενος κατά την 24/01/07, στην Κοκκινοτριμιθιά, διατηρούσε κινητή καντίνα χωρίς το ασχολούμενο προσωπικό να είναι εφοδιασμένο με έγκυρο πιστοποιητικό υγείας και παράλληλα μέλος του προσωπικού κάπνιζε ενώ ασχολείτο με την ετοιμασία των τροφίμων.
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: €450.-

3. SYMEONIDES MERCHANT HOUSE LTD, Λευκωσία - Εισαγωγείς / Διανομείς τροφίμων
Οι κατηγορούμενοι κατά ή περί την 12/12/05 στη Λευκωσία πώλησαν στην υπεραγορά ΔΗΜΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΗΣ ΛΤΔ, ποσότητα συσκευασμένης «SEEDLESS BLACKCURRANTS» 375g στα οποία κατόπιν δειγματοληψίας και εργαστηριακού ελέγχου βρέθηκαν να περιέχουν σκουλήκια και κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Επίσης ήταν χωρίς την κατάλληλη σήμανση στην ελληνική γλώσσα.
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: €2,100.-

4. PIPIS HOTEL LTD, Λεμεσός - Ξενοδοχείο «ΑΛΑΣΣΙΑ»
Οι κατηγορούμενοι κατά ή περί την 01/02/07, στη Λεμεσό, λειτουργούσαν την κουζίνα του ξενοδοχείου «ΑΛΑΣΣΙΑ» ως χώρο παρασκευής τροφίμων μαζικής τροφοδοσίας (catering) χωρίς να εφαρμόζουν τις αρχές του συστήματος για την ασφάλεια και υγιεινή των τροφίμων (HACCP) όπως προνοείται από τη σχετική νομοθεσία.
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: €250.-

5. ΒΑΣΟΣ ΑΓΑΘΟΚΛΕΟΥΣ ΕΛΑΙΟΚΟΜΙΚΗ ΛΤΔ, Λάρνακα - Εμφιαλωτήριο ελαιολάδου, Παρθένο ελαιόλαδο «Βάσος Αγαθοκλέους Ελαιοκομική Λτδ»
Οι κατηγορούμενοι την 26/03/07 στη Λάρνακα πώλησαν παρθένο ελαιόλαδο το οποίο δεν συνάδει με τις απαιτήσεις του Κανονισμού (ΕΚ) 1989/2003 όσον αφορά στη (α) φασματοφωτομετρική εξέταση στο υπεριώδες (β) στον αριθμό ιωδίου και (γ) στη σύσταση των λιπαρών οξέων
Λόγω παραδοχής των κατηγορουμένων, το δικαστήριο επέβαλε δέσμευση / αναστολή προστίμου 2000 ΕΥΡΩ για δύο χρόνια.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by