Ανακοινώσεις
12/03/2008
«Σαν καταναλωτής νοιώθω απροστάτευτος»

Με αυτά περίπου τα λόγια υπέβαλε, με αξιοπρέπεια που δεν απαντάται δυστυχώς συχνά τις μέρες μας, την παραίτηση του ο κ. Παναγιώτης Καλλής από την προεδρία της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού (ΕΠΑ).

Εμείς παρ’ όλο που νοιώθουμε δικαιωμένοι, γιατί πολλές φορές είχαμε ασκήσει κριτική για την αναποτελεσματικότητα της ΕΠΑ, δεν κρύβουμε τις ανησυχίες μας για την εξέλιξη αυτή, γιατί μπροστά της βρίσκονται έρευνες που ήδη καθυστερούν, όπως αυτή των τιμών των καυσίμων που κρατά από το Σεπτέμβρη του 2005.

Δεν θα σταθούμε στις αιτίες που οδήγησαν τον κ. Καλλή σε παραίτηση γιατί από τη μια τις δημοσιοποίησε ο ίδιος αρκούντως καθαρά και κριτικά, αλλά και γιατί αυτοί που πρέπει τις γνωρίζουν.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε με έμφαση είναι η μεγάλη μας ανησυχία για τη σημασιολογία των όσων έχει πει και ασφαλώς για το γεγονός ότι κάποιοι που θα ‘πρεπε να κάθονται τώρα στο σκαμνί, τρίβουν τα χέρια τους και συνεχίζουν ανενόχλητοι τη εκμετάλλευση του κύπριου καταναλωτή.

Ζητούμε λοιπόν όπως τάχιστα προχωρήσει η βελτίωση και ενίσχυση τόσο της νομοθεσίας της ΕΠΑ όσο και του ανθρώπινου δυναμικού σε αριθμό αλλά και σε ειδικότητες για να καταστεί δομικά και λειτουργικά ικανό και αποτελεσματικό στο τόσο σοβαρό έργο που έχει να επιτελέσει.

Περιττό να αναφέρουμε ότι ο χρόνος μετρά σε βάρος του ανταγωνισμού και θέτει τον καταναλωτή όλο και σε πιο δεινή θέση. Αναμένουμε λοιπόν και ελπίζουμε το πάθημα να μας γίνει επί τέλους μάθημα.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by