Ανακοινώσεις
07/12/2010
10 συμβουλές για αγορά και χρήση ασφαλών παιχνιδιών

Τα παιχνίδια αποτελούν σημαντικά και αναγκαία μέσα για την σωστή ανάπτυξη των παιδιών. Για να τους διασφαλίσουμε τις καλύτερες εμπειρίες μέσα από αυτά θα πρέπει, πρώτα απ’ όλα, αυτά να είναι ασφαλή. Οι πιο κάτω 10 βασικές συμβουλές θα σας βοηθήσουν στις επιλογές σας.

  1. Επιλέγοντας ένα παιχνίδι, πάντοτε δείχνετε προτίμηση σε γνωστούς σας σοβαρούς προμηθευτές, που γνωρίζετε ότι νοιάζονται για την ασφάλεια των παιχνιδιών και σίγουρα αποδέχονται αλλαγές, αν χρειαστεί.
  2. Βεβαιώνεστε ότι τα παιχνίδια που αγοράζετε προέρχονται από σοβαρούς κατασκευαστές και μη συμβιβάζεστε με φθηνά αλλά αβέβαιης ασφάλειας παιχνίδια.
  3. Επιλέγετε παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία, τα ενδιαφέροντα και τις δεξιότητες των παιδιών σας και διαβάζετε όλες τις οδηγίες καθώς και τις προειδοποιήσεις ασφάλειας πριν τη χρήση τους από τα παιδιά.
  4. Ποτέ μην αγοράζετε παιχνίδια που δεν φέρουν την ευρωπαϊκή σήμανση CE παρόλο που αυτή δεν αποτελεί απόλυτη διασφάλιση για την ασφάλεια.
  5. Μην αγοράζετε για μικρά παιδιά, ιδιαίτερα για ηλικίες κάτω των 36 μηνών, παιχνίδια με μικρά μέρη που τα παιδιά μπορούν να καταπιούν. Επίσης με μέρη αιχμηρά που μπορούν να πληγώσουν τα παιδιά.
  6. Μετά από την αγορά διαβάζετε και ακολουθείτε, μαζί με το παιδί σας τις οδηγίες συναρμολόγησης και χρήσης και φυλάξετε τις οδηγίες σε μέρος που να μπορείτε να τις ξαναβρείτε αν χρειαστεί.
  7. Δείξετε στα παιδιά σας πώς να χρησιμοποιούν τα καινούρια τους παιχνίδια και παρακολουθείστε τα όταν μόνα τους παίζουν με αυτά, ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια.
  8. Αν θα αγοράσετε παιχνίδια εξωτερικού χώρου, όπως ποδηλατάκια, τροχοπέδιλα κλπ, αγοράζετε και κατάλληλα κράνη, επιγονατίδες κλπ, για προστασία των παιδιών από πιθανές πτώσεις.
  9. Αν τα παιχνίδια είναι μεγάλης διάρκειας, είναι καλά από καιρού εις καιρό να τα ελέγχετε αν εξακολουθούν να είναι σε ασφαλή κατάσταση για να συνεχίσουν τα παιδιά να τα χρησιμοποιούν χωρίς κίνδυνο τραυματισμού.
  10. Πάντοτε διακόπτετε τη χρήση ελαττωματικών παιχνιδιών και αναφέρετε αμέσως κάτι τέτοιο στον προμηθευτή από τον οποίο τα έχετε αγοράσει, επιστρέφοντας τα σ’ αυτόν.

Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by