Ανακοινώσεις
11/04/2008
Καταδίκες και Ποινές - Ανακοίνωση Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας

Καταδίκες και ποινές που επιβλήθηκαν από το Δικαστήριο ύστερα από διώξεις που έγιναν σύμφωνα με τον"Περί Τροφίμων (Έλεγχος και Πώληση) Νόμο ΤΟΥ 1996 έως 2006", τους απορρέοντες κανονισμούς και τους "Περί της Υγιεινής και του επίσημου Ελέγχου των Τροφίμων Κανονισμούς" και για τις οποίες εκδόθηκαν αποφάσεις κατα την περίοδο του Φεβρουαρίου, 2008.

1. A.T.P ANASTASIOU SUPERMARKET LTD, Περιστερώνα, Υπεραγορά
Οι κατηγορούμενοι κατά ή περί την 19/04/07, στην Περιστερώνα, πωλούσαν τρόφιμα ήτοι φρούτα και λαχανικά απροφύλακτα από μολύνσεις, σε εξωτερικό χώρο της υπεραγοράς τους.

 

2. ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ ΑΜΑΛΙΑ ΛΤΔ, Λάρνακα, Καφεκοπτείο «ΑΜΑΛΙΑ» - Σταφιδάκια «Αμαλία»
Οι κατηγορούμενοι κατά ή περί την 5/4/2005 στη Λάρνακα, διέθεταν προς πώληση σταφιδάκια «ΑΜΑΛΙΑ» τα οποία κατόπιν δειγματοληψίας κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, επειδή περιείχαν το συντηρητικό διοξείδιο του θείου σε ποσοστό μεγαλύτερο του επιτρεπόμενου.

 

3. Υπεύθυνος επιχείρησης τροφίμων, Ορμήδεια - Αρτοποιείο
Ο κατηγορούμενος την 18/05/07, στην Ορμήδεια της επαρχίας Λάρνακας λειτουργούσε επιχείρηση τροφίμων ήτοι αρτοποιείο χωρίς το απασχολούμενο προσωπικό να κατέχει πιστοποιητικό υγείας, εξοπλισμός φθαρμένος και ακάθαρτος, χώρος παρασκευής τροφίμων ακάθαρτος κλπ

 

4. A.P SOLOMOU & CO LTD, Λιοπέτρι - Ζαχαροπλαστείο «ΦΟΝΤΑΝΑ»
Οι κατηγορούμενοι κατά την 06/04/07, στο Λιοπέτρι, της επαρχίας Αμμοχώστου, παρασκεύαζαν, συντηρούσαν και αποθήκευαν τρόφιμα κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες καθώς επίσης διέθεταν προς πώληση τρόφιμα ήτοι κεραστικά χωρίς την απαιτούμενη σήμανση.

 

5. APOLLO PASTRIES LTD, Λεμεσός. Εργαστήριο ζαχαροπλαστικής «Apollo pastries»
Οι κατηγορούμενοι την 19/04/07 στη Βιομηχανική περιοχή Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό, διατηρούσαν επιχείρηση τροφίμων ήτοι ζαχαροπλαστείο με σοβαρές υγειονομικές ελλείψεις

 

6. ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΩΝ ΛΤΔ, Λεμεσός - Αρτοποιείο
Οι κατηγορούμενοι κατά ή περί την 11/01/07, στην Κυπερούντα της Επαρχίας Λεμεσού πώλησαν ψωμί μέσα στο οποίο υπήρχε ξένο σώμα ήτοι έντομο το οποίο προϋπήρχε του ψησίματος.

 

7. Υπεύθυνος επιχείρησης τροφίμων, Τίμη- Πάφος. Καφεστιατόριο
Ο κατηγορούμενος κατά την 31/05/07 στο χωριό Τίμη της επαρχίας Πάφου λειτουργούσε επιχείρηση τροφίμων ήτοι καφεστιατόριο με σοβαρές υγειονομικές ελλείψεις

 

8. Υπεύθυνος επιχείρησης τροφίμων, Κανναβιού – Πάφος - Εστιατόριο
Ο κατηγορούμενος κατά την 6/09/07 στο χωριό Κανναβιού της επαρχίας Πάφου λειτουργούσε επιχείρηση τροφίμων ήτοι εστιατόριο με σοβαρές υγειονομικές ελλείψεις και χωρίς το απασχολούμενο προσωπικό να κατέχει πιστοποιητικό υγείας.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by