Ανακοινώσεις
10/11/2010
«Νέα» Λευκωσία από το 2012;

«Θα τη βλέπουμε και δεν θα τη γνωρίζουμε, Αγνώριστη θα είναι η Λευκωσία από το 2012, μετά της ολοκλήρωση των έργων. Η υπουργός σημείωσε ότι θα διατεθούν και 700 χιλιάδες ευρώ για δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων, για την ευρύτερη Λευκωσία.”

Αυτά είναι τα λόγια της Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή, παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του 2011 στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Είναι άξιο απορίας για ποία έργα αναφέρεται η Κυρία Υπουργός, αφού όπως γνωρίζουμε η διοχέτευση πόρων για υλοποίηση τους δεν έγινε ποτέ. Έργα, που είχαν διαφημιστεί επί χρόνια και αποτέλεσαν προεκλογικές υποσχέσεις σε τρεις τουλάχιστον εκλογικές αναμετρήσεις παρουσιάζονται ξανά και ξανά και ξανά.

Μια σειρά από απαραίτητα έργα για τη ζωή των κατοίκων της Λευκωσίας όπως το Μέγαρο Πολιτισμού με χορηγία της Ε.Ε (85%), το Παλαιό ΓΣΠ, το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο, η Νέα Βουλή, οι Ποδηλατοδιαδρομές μήκους 25χλμ, η Νέα Βιβλιοθήκη του Π.Κ, η Πλατεία Ελευθερίας και άλλα πολλά σημαντικά οδικά έργα για ένα καλύτερο αύριο καθυστερούν εδώ και μερικές δεκαετίες. Όσο αφορά τις Ποδηλατοδιαδρομές μήκους 25χλμ είναι άξιο απορίας πόσα μέτρα ποδηλατοδρόμων θα κάνουν με ένα κονδύλι των 700χιλ ευρώ αφού το κονδύλι εξαρχής ήταν 2εκ για το 2011.

Επισημαίνουμε ότι στον προϋπολογισμό δεν συμπεριλήφθηκαν χρήματα για έναρξη κατασκευής των έργων αυτών όπως βέβαια έγινε και τις προηγούμενες χρονιές.

Είναι επίσης άξιο απορίας τι θα δείξουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας εκτός από δρόμους το 2012 όταν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε, αφού όλα αυτά τα κενά οικόπεδα που έχουν καταντήσει μάνδρες αυτοκινήτων δεν κρύβονται και δεν μπορούν να μην γίνουν αντιληπτά από έναν επισκέπτη.

Αυτά είναι τα έργα που θα κάνουν την Λευκωσία αγνώριστη και όχι οι άσφαλτοι και το περισσότερο καυσαέριο. Από τα έργα αυτά κανένα δεν άρχισε να υλοποιείτε.

Κίνηση Πολιτών Κύπρου
“Urban Cyprus Society”
info@urbancyprus.org
www.urbancyprus.org


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by