Ανακοινώσεις
08/07/2008
Τι απέγιναν οι αφλατοξίνες και οι μολυσμένες ζωοτροφές;

Όπως συνήθως συμβαίνει στον τόπο μας όλα λέγονται και συζητούνται(;) στα ραδιόφωνα στις εφημερίδες, στην τηλεόραση άντε και σε καμιά επιτροπή της βουλής Μετά από κάποιες μέρες όλα τελειώνουν με κάποιες εντυπωσιακές και μεγαλόστομες υποσχέσεις, για τις οποίες όμως κανείς δεν επανέρχεται να ρωτήσει τι απέγιναν. Αυτό έγινε και με τις αφλατοξίνες. 

Ο θόρυβος με τις αφλατοξίνες έχει καταλαγιάσει και οι αρμόδιοι έχουν ανασάνει. Αυτό όμως που δεν έχει καταλαγιάσει ακόμη είναι η ανησυχία του καταναλωτικού κοινού. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ακόμα τηλεφωνούν και ρωτούν αν μπορούν να πίνουν γάλα και να καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα. 

Ιδιαίτερα πιο επίμονα και με πιο έντονη ανησυχία τα ερωτήματα που προέρχονται από μητέρες και γιαγιάδες που έχουν μικρά παιδιά, αλλά και άνθρωποι που το γάλα δεν μπορεί, για λόγους υγείας να λείψει από τη διατροφή τους. 

Οι αρμόδιοι σώπασαν χωρίς μια τελευταία ξεκάθαρη κουβέντα, χωρίς μια επίσημη ανακοίνωση για την τελική κατάσταση. Συνεχίζουν ακόμα να ελέγχουν; Συνεχίζουν ακόμα να βρίσκουν μολυσμένο γάλα και προϊόντα γάλακτος; 

Είναι η σιωπή των αρμοδίων θετικό συμβάν; Είναι αυτό ένδειξη ότι τα πράγματα έχουν μπει απόλυτα κάτω από έλεγχο ή είναι απλά αποσιώπηση και κλείσιμο σαν απαλό γλίστρημα από το θόρυβο. 

Είναι αυτά και άλλα ερωτήματα που μας ώθησαν σ’ αυτή την ανακοίνωση. Έχουμε την άποψη πως για να κλείσει το όλο θέμα επιβάλλεται όπως με μια επίσημη ανακοίνωση διευκρινιστεί η όλη κατάσταση και απαντηθούν ερωτήματα που ακόμα εκκρεμούν. 

Τέτοια ερωτήματα είναι τι απέγινα οι μολυσμένες ζωοτροφές; Έχουν καταστραφεί; Έχουν εξαχθεί και πού; Συνεχίζουν να γίνονται έλεγχοι, που και σε ποιο βαθμό; Ποια τα τελευταία αποτελέσματα; Ποια τα επίπεδα των αφλατοξίνων; Μπορούν οι καταναλωτές να καταναλώνουν άφοβα οποιοδήποτε προϊόν γάλακτος; 

Η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής ζητά από τους αρμόδιους επίσημη ενημέρωση για να γνωρίζουμε τι γίνεται και να μπορούμε κι’ εμείς με τη σειρά μας να απαντούμε στις ερωτήσεις που μας απευθύνει το καταναλωτικό κοινό.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by