Ανακοινώσεις
25/05/2010
Συνάντηση με τη νέα γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού

Αντιπροσωπία της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας ζωής είχε στις 21 Μαΐου την πρώτη συνάντηση μετά τον διορισμό της, με τη νέα διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κα Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Κατά τη συνάντηση, πέρα από τα συγχαρητήρια και τις ευχές μας για επιτυχία στο έργο της, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που έχουν σχέση με την προστασία των καταναλωτών, θέματα νομοθεσιών που εκκρεμούν για ψήφιση στη Βουλή καθώς και θέματα που έχουν σχέση με τη συνεργασία μας.

Επίσης ενημερώσαμε τη κα Διευθύντρια για τα προγράμματα δράσης, ευρωπαϊκά και τοπικά στα οποία συμμετέχουμε αυτή την περίοδο, καθώς και με άλλες δράσεις που σχεδιάζουμε. Παράλληλα ζητήσαμε την άσκηση επιρροής προς τα μέσα ραδιοτηλεοπτικής ενημέρωσης, κατά πρώτο λόγο στον κρατικό σταθμό, για παραχώρηση περισσότερου χρόνου στις οργανώσεις για ενημέρωση των καταναλωτών.

Στα πλαίσια της συζήτησης δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη αύξησης της οικονομικής χορηγίας, γενικά, που το κράτος δίνει στις οργανώσεις καταναλωτών και επαναλάβαμε το δίκαιο και διαχρονικό αίτημα μας όπως σταματήσει η άδικη διάκριση σε βάρος της δικής μας οργάνωσης, με βάση την οποίαν της χορηγείται κατά πολύ μικτότερο ποσό, ενώ η δράση της αξιολογείται ως η σημαντικότερη.

Τονίσαμε πως είναι άδικο και απαράδεχτο στην άλλη οργάνωση να έχει χορηγηθεί κατά το 2008 ποσό, που σύμφωνα με μη διαψευσθέντα δημοσιεύματα ανήλθε στις €200000 και το 2009 στις €100000 περίπου σε σύγκριση με αντίστοιχα €25000 και €40000 που δόθηκαν στη δική μας οργάνωση.

Για να σταματήσει η απαράδεχτη διάκριση σε βάρος της οργάνωσης μας, που δεν τιμά το κράτος μας και για δίκαιη και αξιοκρατική κατανομή της ετήσιας χορηγίας εισηγηθήκαμε, για πολλοστή φορά, την υιοθέτηση ενός κώδικα αντικειμενικών κριτηρίων, που έχουν να κάνουν με τη δράση και την προσφορά όλων.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by