Ανακοινώσεις
29/09/2009
Ανακόψτε την επέλαση της ΑΗΚ

Η κακή συνήθεια της ΑΗΚ να βάζει το χέρι στην τσέπη του καταναλωτή δεν είναι νέα αλλά χρονολογείται. Αυτή η συνήθεια, δυστυχώς ευνοήθηκε και ακόμα, θα λέγαμε ενθαρρύνθηκε και από το ίδιο το κράτος.

Με το αζημίωτο βέβαια αφού, για δεκαετίες απομυζούσε από τα κέρδη που αντισυνταγματικά και παράνομα, της επέτρεπε να πραγματοποιεί από τους πολίτες-καταναλωτές υπό μορφή έμμεσης φορολογίας. Με αυτό τον τρόπο το κράτος έβαλε στα ταμεία του εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Έτσι, ευνοούμενη η ΑΗΚ από το κράτος και εκμεταλλευόμενη την μονοπωλιακή θέση της, συνήθισε, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες και χωρίς αναστολές, ακόμα και τώρα σε περίοδο που οι καταναλωτές περνούν τις δύσκολες μέρες της οικονομικής κρίσης, να μη διστάζουν να ζητούν τη μια αύξηση μετά την άλλη.

Και αφού με τόση ευκολία μπορούσε μέχρι τώρα να καλύπτει ακόμα και ενδεχόμενα λάθη, σπατάλες (όπως η χρηματοδότηση με εκατομμύρια διαφόρων, εκτός του προορισμού της δραστηριοτήτων, ακόμα και συναυλιών), γιατί να σκεφτεί να οργανωθεί καλύτερα, γιατί να περιορίσει τις σπατάλες σε τεράστιους μισθούς και εφ’ άπαξ επιδόματα σε μια ολόκληρη στρατιά από διευθυντές, μερικοί από τους οποίους, διαδοχικά και διασφαλισμένα, μέσα από το «σύστημα», διαδέχτηκαν ο ένας τον άλλο και στη γενική διεύθυνση;

Η ΑΗΚ είναι ένας οργανισμός κοινής ωφέλειας και διαχειρίζεται χρήματα και περιουσία των πολιτών-καταναλωτών της. Για το λόγο αυτό θα έπρεπε να είναι διαφανής όπως το κρύσταλλο. Θα έπρεπε, για να πείθει ταυτόχρονα, να δίνει στη δημοσιότητα τα πάντα (έτσι κι’ αλλιώς δεν έχει ανταγωνιστές για να φοβάται).

Εμείς θεωρούμε πως αυτή την περίοδο, με τις νέες αυξήσεις που ζητά, τόσο ο ρυθμιστής ενέργειας όσο κυρίως το κράτος, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και, βάζοντας μπροστά το συμφέρον των καταναλωτών, να της κόψουν μια για πάντα τη φόρα.

Είναι καιρός το κράτος να απαλείψει και δικές του αμαρτίες. Να μην της δώσει ούτε ένα σεντ αύξηση, αν πρώτα δεν πεισθεί και δεν πείσει και τους καταναλωτές ότι η ΑΗΚ άλλαξε νοοτροπία και δεσμεύτηκε έμπρακτα να νοικοκυρέψει τα της οργάνωσης και της λειτουργίας της, υιοθετώντας και αποτελεσματικά μέτρα που να αποτρέπουν αλλά και να τιμωρούν λάθη, παραλήψεις και σπατάλες.

Αναμένουμε από την ΑΗΚ να εγκαταλείψει τη νοοτροπία της παντοδυναμίας που της δίνει το μονοπωλιακό καθεστώς της και να δείξει περισσότερο σεβασμό προς τους αιμοδότες καταναλωτές της.

Ταυτόχρονα αναμέναμε τόσο από το κράτος να αναλάβει πλήρως και χωρίς ανοχή τις ευθύνες του τόσο απέναντι σε μια σωστή ΑΗΚ αλλά και πρώτιστα απέναντι στους πολίτες-καταναλωτές και να ανακόψει την συνεχή και αδίσταχτη επέλαση της στις τσέπες μας.
Θα αναμένουμε και θα αποφασίσουμε ανάλογα αν θα αναλάβουμε δράσεις που έχουμε ήδη μελετήσει και θα είναι χωρίς προηγούμενο για τα κυπριακά δεδομένα. Κανείς να μη ξεχνά ότι είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουμε επιλογές.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by