Ανακοινώσεις
04/08/2009
Η «αμαρτωλή» Αρχή-κερδοσκόπος ΑΗΚ ξανακτυπά τον καταναλωτή

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πόσο εύστοχο ήταν να αποκαλέσουμε την ΑΗΚ ως την «εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσαν Αρχήν». Δεν μας έδωσαν καν χρόνο να ξυπνήσουμε από το όνειρο και να βεβαιωθούμε ότι πράγματι εννοούσαν την απόσυρση του 3% της πρόσθετης επιβάρυνσης για την αποπληρωμή του προστίμου για «αυξημένους ρύπους».

Και, αν στην προηγούμενη ανακοίνωση μας λέγαμε ότι, οι της ΑΗΚ είχαν επιβάλει το 3% με την ανοχή του κράτους, τώρα τι πρέπει να πούμε, μετά και τις εικόνες που είδαμε ψες στις ειδήσεις, ότι τις νέες αυξήσεις τις ανακοίνωσαν με το κράτος παρά το πλευρό τους.

Και τι ήταν αυτό που ακούσαμε, επίσης στα ψεσινά δελτία ειδήσεων, τον πρόεδρο της ΑΗΚ να λέει; Απευθυνόταν σε ποιους; Στους δημοσιογράφους η στους καταναλωτές όταν έλεγε, «όταν μας βρείτε φθηνά καύσιμα θα έχουμε και φθηνότερο ρεύμα»; Ειλικρινά δεν καταλάβαμε! Ποιοι πληρώνονται για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Οι δημοσιογράφοι ή οι δύσμοιροι οι καταναλωτές; Τι κρίμα και ο αρμόδιος υπουργός δίπλα του και δεν του «τράβηξε το αυτί»!;

Αλλά όπως διαχρονικά σε προηγούμενες περιπτώσεις και για το 3% κλπ, με την ανοχή και, όχι μόνον, του ίδιου του κράτους συνήθισαν εύκολα και απλά να μεταφέρουν ανενόχλητα στους ώμους του καταναλωτή το κόστος από τα όποια τους λάθη και τις όποιες τους παραλήψεις χωρίς καμιά συνέπεια για τους ίδιους.

Τώρα στο αντικείμενο της νέας αύξησης του 11%, σαν οργανισμός δημοσίας ωφελείας που είναι η ΑΗΚ θα ανέμενε κανείς ότι θα έπρεπε να λειτουργούσε με διαφάνεια. Καλούμε λοιπόν τους αρμόδιους της να δώσουν στη δημοσιότητα όλο τον υπολογισμό και όλα τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίστηκε αυτός, για να καταλήξει στο 11% της αύξησης που ο καταναλωτής καλείται να πληρώσει.

Και αυτό, γιατί πέρα από τη διαφάνεια μέσα στην οποία είναι υπόχρεοι να δρουν, αν αληθεύουν κάποιες πληροφορίες που έφτασαν κοντά μας από μέσα, ότι η αύξηση του κόστους των καυσίμων δικαιολογούσε μια αύξηση κάτω από 8%, γιατί κάποιος να μην πονηρευτεί ότι σ’ αυτή την αύξηση έχει προστεθεί και το δήθεν αποσυρθέν 3%;

Και αληθεύει και η άλλη πληροφορία, ότι ακόμα και ο χρόνος που επιλέγηκε για την ανακοίνωση της αύξησης, εν μέσω διακοπών που και ο κόσμος αλλά και τα μέσα ευρίσκονται σε «καλοκαιρινή νάρκη», δεν είναι τυχαίος;

Η ΠΕΚΠοιΖω, για ακόμα μια φορά, καλεί την ΑΗΚ να δείξει σεβασμό προς στον Κύπριο καταναλωτή, σε μια προσπάθεια, αν μη τι άλλο ανάκτησης της χαμένης εκτίμησης του, αποδεικνύοντας ότι στρατηγική της δεν είναι το κέρδος.

Την καλούμε να δημοσιοποιήσει κάθε στοιχείο που θα αποδεικνύει την ορθότητα της νέας αύξησης. Ο καταναλωτής δικαιούται να γνωρίζει και το κράτος έχει ευθύνη να της το επιβάλει.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by