Ανακοινώσεις
16/07/2009
Μειώσεις τιμών στο γάλα: Χαιρετίζουμε αλλά δεν μας ικανοποιούν

Θέλουμε να χαιρετίσουμε τόσο την έντονη προσπάθεια που κάνει αυτές τις μέρες ο υπουργός εμπορίου για να πέσουν οι τιμές στα βασικότερα είδη διατροφής, το ψωμί και το γάλα, και να καλωσορίσουμε τις, πρώτες αλλά όχι τις τελικές, θεωρούμε εμείς, μειώσεις τιμών στο γάλα, που ανακοίνωσαν κάποιες υπεραγορές.

Ακόμα και από μόνες τους οι χθεσινές και σημερινές μειώσεις στις τιμές του γάλακτος, αποδεικνύουν πόσο πραγματική είναι η ύπαρξη της αισχροκέρδειας σε ορισμένα είδη, αλλά δεν έχουν αναδείξει ακόμα το πραγματικό της μέγεθος.

Εν πάση περιπτώσει και μόνο το γεγονός των μειώσεων δείχνει έμπρακτα, από τη μια την επιτυχία που είχε το μποϊκοτάζ του περασμένου Σαββάτου, και από την άλλη το πόσο δίκαιο είχε η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής που το είχε οργανώσει.

Παράλληλα δίνει ένα χαστούκι και, ελπίζουμε και ένα μάθημα, σε όσους το θεώρησαν βεβιασμένο και αχρείαστο και το πολέμησαν. Σε μας πάντως, το πρακτικό αποτέλεσμα που απέφερε, δίνει ικανοποίηση και μας ενθαρρύνει να αναλάβουμε παρόμοιες δράσεις και στο μέλλον.

Στο όσο αφορά τις τιμές, εμείς θεωρούμε τις μειώσεις που ανακοίνωσαν οι υπεραγορές ως μη ικανοποιητικές και ανεπαρκείς γιατί κάποιες άλλες υπεραγορές, όπως δείχνουν τα παρατηρητήρια τιμών, πωλούσαν και συνεχίζουν να πωλούν το λίτρο του γάλακτος πολύ πιο κάτω και από τις νέες μειωμένες τιμές, κοντά στο €1.

Αναμένουμε λοιπόν όπως, πριν ανακοινώσουν (ελπίζουμε να το κάνουν) οι βιομηχανίες, τις δικές τους μειώσεις, οι υπεραγορές ανακοινώσουν ένα δεύτερο κύκλο μειώσεων, αφού αποδειγμένα έχουν περιθώρια, αλλά και για να δείξουν ότι δεν έγινε οποιαδήποτε προ-συνεννόηση.

Τέλος, και με αυτή την ευκαιρία, θα θέλαμε να εκφράσουμε την εκτίμηση και τις ευχαριστίες μας σε όσους με διάφορους τρόπους στήριξαν και συνέβαλαν στην επιτυχία του μποϊκοτάζ, κυρίως δε όλους τους καταναλωτές που συμμετείχαν στο κάλεσμα μας και ανέδειξαν τη δύναμη και την πίεση που μπορούμε να ασκήσουμε, πίεση που όπως έμπρακτα αποδεικνύεται μπορεί να αποφέρει όφελος.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by