Ανακοινώσεις
10/04/2009
Νέο «φρούτο» στην αγορά.
Σούπερ μάρκετ «εξπρές»... με εξπρές υπερτιμήσεις!


Ένα νέο «φρούτο» έκανε την εμφάνιση του στην αγορά, οι λεγόμενες υπεραγορές «εξπρές», οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε, πωλούν υπερτιμημένα τα προϊόντα τους σε σύγκριση με τα προϊόντα που πωλούνται στις μεγάλες υπεραγορές.

Τα λεγόμενα σούπερ μάρκετ «εξπρές», τα οποία δημιούργησαν, σε διάφορες γειτονιές, μεγάλες αλυσίδες υπεραγορών και που φέρουν την ίδια εμπορική ονομασία, δεν διαθέτουν τα προϊόντα τους στην ίδια τιμή που διατίθενται στις μεγάλες υπεραγορές.

Η Παγκύπρια Ενωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (Π.Ε.Κ.Ποι.Ζω ) δέχθηκε δεκάδες καταγγελίες από παραπονούμενους καταναλωτές, σύμφωνα με τις οποίες τα σούπερ μαρκετ «εξπρές» πωλούν τα προίόντα τους ακριβότερα σε σύγκριση με τα προϊόντα που βρίσκει κανείς στις μεγάλες υπεραγορές.

Συγκεκριμένα, καταναλωτής κατήγγειλε στην Π.Ε.Κ.Ποι.Ζω ότι στην υπεραγορά «εξπρές» το γάλα πωλείται 0,10 ευρωσέντ πιο ακριβό από ότι στη μεγάλη υπεραγορά.

Η Π.Ε.Κ.Ποι.Ζω εφιστά την προσοχή των καταναλωτών και τους καλεί να ελέγχουν και να συγκρίνουν τις τιμές των προϊόντων που αγοράζουν από τα λεγόμενα σούπερ μαρκετ «εξπρές», καθώς όπως διαπιστώνει, προσπάθεια των είναι να παραπλανήσουν το καταναλωτικό κοινό και να κερδοφορήσουν εις βάρος τους, εκμεταλλευόμενα το γεγονός ότι φέρουν την ίδια εμπορική ονομασία των μεγάλων αλυσίδων υπεραγορών.

Καλεί επίσης την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου Εμπορίου όπως συμπεριλάβει στις έρευνες της για τις τιμές των βασικών προϊόντων και τις μικρές υπεραγορές «εξπρές», με στόχο την πληρέστερη ενημέρωση και την προστασία των καταναλωτών.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by