Ανακοινώσεις
11/09/2006
Τσάι με κάνναβη ελεύθερα στην αγορά

Ένα νέο προϊόν που έχει διοχετευτεί εδώ και τρεις περίπου μήνες στην κυπριακή αγορά έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους γονείς που μας τηλεφωνούν εκφράζοντας την ανησυχία τους για ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά τους.

Πρόκειται για παγωμένο τσάι κάνναβης, σε κιτία των 250ml, το οποίο είναι εύκολο να το προμηθευτεί οποιοσδήποτε, ακόμα και παιδιά, αφού βρίσκεται στα ψυγεία των περιπτέρων.

Το συγκεκριμένο προϊόν το οποίο είναι ελβετικής προέλευσης και παρασκευάζεται στην Αυστρία, στη συσκευασία του ενώ αναγράφεται καθαρά και ευδιάκριτα η λέξη "κάνναβη", αναφέρεται ότι …. η χρήση των ναρκωτικών διώκεται ποινικά.

Συστατικά του συγκεκριμένου τσαγιού είνάι νερό, ζάχαρη, σιρόπι κάνναβης, συμπυκνωμένο διάλυμα χυμού λεμονιού, εκχύλισμα μαύρου τσαγιού, αντιοξειδωτικό οξύ, αρω¬ματικές ύλες λεμονιού και εκχύλισμα κάνναβης.

Εμείς συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες των γονιών και θεωρούμε τη συσκευασία με την απεικόνιση και φύλλων κάνναβης ως προκλητική τη δε διάθεση του προϊόντος αυτού ως επικίνδυνη και απαράδεχτη, τουλάχιστο από ηθικής και κοινωνικής άποψης και ιδιαίτερα για τα ανυποψίαστα παιδιά.

Για το λόγο αυτό επικοινωνήσαμε με τις Υγειονομικές Υπηρεσίες και ζητήσαμε την άμεση απόσυρση του από την αγορά. Επικοινωνήσαμε ταυτόχρονα με τα ΜΜΕ και ζητήσαμε τη δημοσιοποίηση του όλου θέματος για ενημέρωση από τη μια των καταναλωτών και από την άλλη για την άσκηση της ανάλογης πίεσης.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by