Ανακοινώσεις
22/12/2006
Ακατάλληλα φασόλια γίγαντες στην αγορά

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Αρ. Φακ. 44/84/5
Αρ. Τηλ. 22303182
Αρ. Φαξ: 22669344

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ
ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
1450 ΛΕΥΚΩΣΙΑ

22 Δεκεμβρίου, 2006
Δρα Λούκα Αριστοδήμου
Πρόεδρο Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής

(μέσω Π.Ι.Λ. Λευκωσίας)

Καταγγελία για ακατάλληλα φασόλια γίγαντες 3 άλφα

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Αν. Υγειονομικό Επιθεωρητή κ. Αλβέρτο Καρή, επιθυμώ να σας πληροφορήσω και γραπτώς για τις ενέργειες της Υπηρεσίας μας αναφορικά με το πιο πάνω θέμα.

Μετά από την προσκόμιση του εν λόγω τροφίμου στο Γραφείο μου από εσάς προσωπικά και παρά το γεγονός ότι διαπιστώθηκε από μακροσκοπικό έλεγχο η ακαταλληλότητα του, στάληκε αυθημερόν στο Γενικό Κρατικό Χημείο για περαιτέρω εργαστηριακές εξετάσεις.

Επειδή το πρόβλημα ήταν εμφανές, ενημέρωθηκε άμεσα ο Εισαγωγέας του εν λόγω προϊόντος και κλήθηκε όπως προβεί σε ανάκληση όλων των ποσοτήτων της ίδιας παρτίδας που βρίσκονταν στην αγορά, το συντομότερο δυνατό.
Παράλληλα ειδοποιήθηκε ο Υπεύθυνος Υγειονομικός Επιθεωρητής Λεμεσού στην Επαρχία του οποίου βρίσκεται ο Εισαγωγέας, για έλεγχο της αποθήκης του και παρακολούθηση της διαδικασίας ανάκλησης του προϊόντος.

Εξόσων πληροφορούμαι σήμερα, η διαδικασία ανάκλησης έχει ολοκληρωθεί και εντός της άλλης εβδομάδας θα προβεί στην καταστροφή των ανακληθέντων προϊόντων στην παρουσία Υγειονομικού Επιθεωρητή.

Στους Υγειονομικούς Επιθεωρητές στάληκε κατάλογος διανομής των εμπλεκομένων προϊόντων για επαλήθευση της ανάκλησης των προϊόντων, ο οποίος μας αποστάληκε από τον Εισαγωγέα, ο οποίος πρέπει να αναφέρω ότι έχει συνεργασθεί πλήρως με την Υπηρεσία μας κατά τη διάρκεια της διερεύνησης του όλου θέματος

Ανώτερος Υγειονομικός Επιθεωρητής
Υπεύθυνος Επαρχίας Λευκωσίας

Κοιν. Δ.Ι.Υ.& Y.Δ.Y. – Η επιστολή σας με αρ. φακ. 21.05.1.04.02 και ημερ. 20/12/06, είναι σχετική.

ΑΚ


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by