Ανακοινώσεις
10/07/2007
Καταδίκες και Ποινές - Ανακοίνωση Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας

Καταδίκες και ποινές που επιβλήθηκαν από το Δικαστήριο ύστερα από διώξεις που έγιναν σύμφωνα με τον "Περί Τροφίμων (Έλεγχος και Πώληση) Νόμο ΤΟΥ 1996 έως 2006", τους απορρέοντες κανονισμούς και τους "Περί της Υγιεινής και του επίσημου Ελέγχου των Τροφίμων Κανονισμούς" και για τις οποίες εκδόθηκαν αποφάσεις κατα την περίοδο του Μαίου, 2007.

1. Εμπορικός Οίκος Ηλίας Ευαγγέλου Λτδ - Υπεραγορά Σιταροπούλα «Golden Country Sweet Corn, extra crisp»
Οι κατηγορούμενοι κατά ή περί την 27/04/05, στα Λατσιά της Επαρχίας Λευκωσίας πώλησαν τρόφιμα ήτοι κονσέρβες σιταροπούλας «Golden Country Sweet Corn» στη σήμανση των οποίων δεν υπήρχαν οι απαιτούμενες ενδείξεις στην Ελληνική γλώσσα.
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: £125

2. N. KAILES GYM SUPPLIES LTD, Εισαγωγή / διανομή τροφίμων
Λατσιά, Λευκωσία
Οι κατηγορούμενοι κατά την περίοδο 12.10.05 και 3.11.05, στη Λευκωσία μετακίνησαν ποσότητα τροφίμων τα οποία τελούσαν υπό νόμιμη δέσμευση χωρίς την έγκριση της αρμόδιας Αρχής
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: £125

3. Υπεύθυνη επιχείρησης τροφίμων, Αρτοποιείο
Ποτάμι – Λευκωσία.
Η κατηγορούμενη κατά τη 14/10.04 διατηρούσε στο Ποτάμι της επαρχίας Λευκωσίας, υποστατικό παρασκευής τροφίμων ήτοι αρτοποιείο χωρίς εγγραφή από την αρμόδια Αρχή.
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: £80

4. ΤΣΙΓΑΡΙΔΗΣ ΛΤΔ, Πωλητές - διανομείς τροφίμων, εγκυτιωμένος καφές «POKKA»
Χριστοφή Εργατούδη 39, Λεμεσός
Οι κατηγορούμενοι την 1/2/ 2005, πώλησαν προς την υπεραγορά «ΗΛΙΑΣ» στα Λατσιά τρόφιμα ήτοι εγκυτιωμένο καφέ με γάλα «POKKA» η σήμανση των οποίων στην Ελληνική γλώσσα ήταν λανθασμένη και παραπλανητική, δηλ. αναγράφετο ότι περιέχει ως συστατικό «εβαπορέ» αντί «συμπυκνωμένο γάλα» όπως αναγράφεται στην αρχική σήμανση στην αγγλική γλώσσα.
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: £210

5. CLAPPAS TRADING HOUSE LTD, Εισαγωγείς /Διανομείς τροφίμων. Συσκευασμένο τρόφιμο « G.Ricodelize Chocolate»
Τεύκρου Ανθία 21, Βιομηχανική Περιοχή, Δάλι
Οι κατηγορούμενοι κατά την 4/5/06, στην Έγκωμη της Επαρχίας Λευκωσίας πώλησαν στην εταιρεία Χ.Α. ΠΑΠΑΕΛΛΗΝΑΣ, το εν λόγω τρόφιμο η σήμανση του οποίου μπορούσε να οδηγήσει σε πλάνη τον αγοραστή.
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: £150

6. LORD BYRON KIOSK LTD, Περίπτερο, Γλειφινζούρι «Caretos»
Βύρωνος 16Θ, Στρόβολος
Οι κατηγορούμενοι, την 27/08/06, στη Βύρωνος αρ. 16 στο Στρόβολο, πώλησαν τρόφιμο ήτοι ένα γλειφινζούρι Caretos στο οποίο υπήρχαν κολλημένα έντομα (μυρμήγκια) και ως εκ τούτου το τρόφιμο ήταν ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: £570

7. Γαλακτοκομικά Προϊόντα «ΤΟ ΑΓΡΙΝΟ ΛΤΔ», Χαλλούμι «ΑΓΡΙΝΟ»
Πάφος
Οι κατηγορούμενοι κατά τις 23/02/06 πώλησαν διάφορα τρόφιμα μεταξύ των οποίων και ένα χαλλούμι με την επωνυμία «ΑΓΡΙΝΟ» στο οποίο βρέθηκε να περιέχει ξένο σώμα (τρίχα) και ως εκ τούτου ήταν ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: £420

8. Περιφερειακή Ομάδα Παραγωγών Δευτεράς Λτδ,
Μαχαιρά 34, Π. Δευτερά.
Οι κατηγορούμενοι κατά ή περί την 21/04/05 στην οδό Μαχαιρά 34 Π. Δευτερά διατηρούσν υποστατικό συσκευασίας φθαρτών το οποίο παρέλειψαν να εγγράψουν στο μητρώο τροφίμων που τηρεί ο Διευθυντής στο Γραφείο του.
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: £190

9. Κ. ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ & ΑΔΕΛΦΟΣ ΛΤΔ, Παρασκευή/διανομή τροφίμων Επεξεργασμένο πυρηνέλαιο «Άγιος Γεώργιος» LIVIO
Βιομηχανική περιοχή Εργατών
Οι κατηγορούμενοι κατά την 19/05/05 πώλησαν ποσότητα λαδιού με την ονομασία «Άγιος Γεώργιος – επεξεργασμένο πυρηνέλαιο LIVIO» το οποίο κατόπιν δειγματοληψίας και εργαστηριακού ελέγχου βρέθηκε να μη συνάδει με τις απαιτήσεις του Κανονισμού 1989/2003.
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: £170

10. Αρτοβιομηχανία Θ.Σ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ και Υιοί Λτδ, Αρτοποιείο
Ρηγαίνης 9, Λατσιά
Οι κατηγορούμενοι κατά την 5/05/06 στα Λατσιά της Επαρχίας Λευκωσίας έθεσαν σε λειτουργία υποστατικό του οποίου είχαν διακόψει τη λειτουργία, χωρίς να ενημερώσουν την αρμόδια Αρχή και το οποίο παρουσίαζε σοβαρές υγειονομικές ελλείψεις..
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: £540

11. FRANGIS TRADING CO LTD, Συσκευασία/διανομή τροφίμων Βανίλια «Nobel»
Αριάδνης 8, Καϊμακλί
Οι κατηγορούμενοι κατά την 7/01/05 στη Λευκωσία, πώλησαν ποσότητα VANILLIN PURE BOTTLE με την επωνυμία «NOBEL» εκ των οποίων κατόπιν δειγματοληψίας και εργαστηριακής εξέτασης διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν της ποιότητας που είχε ζητηθεί από τον αγοραστή και είχε παραπλανητική σήμανση.
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: £450

12. OPUNTIA LTD, ΦΡΟΥΤΑΡΙΑ ΜΙΧΑΛΗΣ Τραχανάς
Λόρδου Βύρωνος15Β, Πάφος.
Οι κατηγορούμενοι κατά την 19/01/07 στην Πάφο, διέθεταν προς πώληση τραχανά χωρίς το εν λόγω τρόφιμο να φέρει κατάλληλη σήμανση, κατά παράβαση των σχετικών Κανονισμών.
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: £60

13. Υπεύθυνος Επιχείρησης Τροφίμων, Snack-bar
Δασάκι Άχνας
Ο κατηγορούμενος την 14/09/06 στα υποστατικά του στο Δασάκι Άχνας της Επαρχίας Αμμοχώστου, παρασκεύαζε τρόφιμα που προορίζονταν για ανθρώπινη κατανάλωση, κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες κλπ.
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: £400

14. Υπεύθυνος επιχείρησης τροφίμων, Κινητή καντίνα Οφτό κλέφτικο
Σωτήρα.
Ο κατηγορούμενος, την 11/07/06, στη Σωτήρα της Επαρχίας Αμμοχώστου παρασκεύαζε τρόφιμα ήτοι οφτό κλέφτικο, κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες.
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: £100

15. Υπεύθυνος Επιχείρησης Τροφίμων Κινητή καντίνα «ΦΕΥΓΑΤΟΣ»
Ο κατηγορούμενος, την 4/08/06 στο Παραλίμνι της Επαρχίας Αμμοχώστου, παρασκεύαζε τρόφιμα κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες και χωρίς καταχώρηση στο μητρώο του Διευθυντή.
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: £300

16. MINTIKKIS FOOD SUPPLIERS LTD, Αποθήκη κατεψυγμένων τροφίμων και ξηράς τροφής
Βιομηχανική Περιοχή Φρενάρους, Αμμόχωστος
Οι κατηγορούμενοι την 23ην Φεβρουαρίου 2006, στο Φρέναρος της Επαρχίας Αμμοχώστου, είχαν στην κατοχή τους με σκοπό την πώληση, τυριά με εμφανή σημεία μούχλας.
Πρόστιμο που επιβλήθηκε: £500


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by