Ανακοινώσεις
18/02/2015
Καύσιμα: Το βιολί ξανάρχισε τον ίδιο παράφωνο σκοπό του

Σε όλους είναι γνωστοί οι αγώνες της Παγκύπριας Ένωσης Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής διαχρονικά, αλλά και οι εκστρατείες μας τους τελευταίους μήνες για την μείωση των τιμών των καυσίμων και για τη σωστή και δίκαιη τιμολόγηση τους. Έχουμε πετύχει σημαντικά και είχαμε την αίσθηση ότι κάτι πάει να αλλάξει, ιδιαίτερα και μετά τις τελευταίες συζητήσεις που έγιναν στη Βουλή στην παρουσία των αρμοδίων και όλων των ενδιαφερομένων.

Δυστυχώς έμελλε, με την πρώτη μικρή αύξηση των τιμών διεθνώς, να έρθει η ίδια απογοήτευση όπως πάντα. Οι εταιρείες και σε συγχορδία και όλα τα πρατήρια άρχισαν και πάλι τον παράφωνο χαβά των αυθαίρετων αυξήσεων σε πολύ ψηλά επίπεδα, της τάξης των 3-4 σεντ (κατά τις μειώσεις τέτοια επίπεδα τα έσπαζαν σε 2-3 δόσεις και σε χρονικά διαστήματα των 10-15 ημερών) με ταχύτητα φωτός που δεν δικαιολογούν την παραλαβή φορτίων με τις νέες τιμές.

Έχουμε την ισχυρή άποψη ότι, ενώ δεν εξέλειπαν πλήρως οι λόγοι της υπερκοστολόγησης των καυσίμων στην Κύπρο που, και ο ίδιος ο Ελεγκτής της Δημοκρατίας αναφέρει στις εκθέσεις του και ενώ τα επίπεδα των προηγούμενων μειώσεων δεν έφτασαν στα χαμηλά επίπεδα που, σε αναλογία, θα ανταποκρίνονταν στις διεθνείς μειώσεις, άδικα και κατά τα συνήθη, επανάρχισαν οι αυξήσεις και όπως πάντα με αδικαιολόγητα ψηλές τάσεις και σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα από τις διεθνείς αυξήσεις.

Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε σήμερα επίσημα από τον αρμόδιο υπουργό κ. Γ. Λακκοτρύπη να εξετάσει άμεσα την επιβολή πλαφόν στις τιμές των τελευταίων χαμηλότερα επίπεδα πριν τις νέες αυξήσεις, τόσο στις τιμές των εταιρειών (χονδρικές) όσο και των πρατηρίων (λιανικές).

Είμαστε στη διάθεση του κ. υπουργού αν χρειαστεί και θα στηρίξουμε έμπρακτα και δυναμικά μια τέτοια απόφαση του.

Καλύτερη περίπτωση που δικαιολογεί την επιβολή πλαφόν δεν υπήρξε στο παρελθόν και δηλώνουμε πως, αν παρ’ ελπίδα, κάτι τέτοιο δεν αποφασιστεί, εμείς ως Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής θα μελετήσουμε τη λήψη δυναμικών μέτρων και καλούμε τους καταναλωτές να είναι έτοιμοι και σε αναμονή για να στηρίξουν τις δράσεις μας που αποβλέπουν στο δικό τους συμφέρον και για να μην γίνονται θύματα και αντικείμενα εκμετάλλευσης από τα καρτέλ.

Ο ανταγωνισμός, σύμφωνα πια και με επίσημες παραδοχές δε λειτουργεί και λέμε φτάνει πια ως εδώ. Η απάτη και συμπαιγνία δε θα αφήσουμε να συνεχιστούν.


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by