Ανακοινώσεις
26/08/2014
Η θέση της Π.Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. για το Περί Εκποιήσεων Νομοσχέδιο

Η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής διαφωνεί τόσο με το περιεχόμενο του προτεινόμενο από την κυβέρνηση νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις όσο και με την όλη φιλοσοφία και τις διαδικασίες που αυτό προδιαγράφει, γιατί το θεωρούμε καταστροφικό για τους πολίτες-καταναλωτές-δανειολήπτες και καλούμε τους βουλευτές που πραγματικά εκπροσωπούν τα συμφέροντα του λαού και όχι της τρόικα και των ξένων μνηστήρων επενδυτών να το καταψηφίσουν.

Το παρόν νομοσχέδιο δεν προστατεύει αποτελεσματικά τους καλώς έχοντες, πριν από την κρίση και τις αρνητικές επιπτώσεις της δανειολήπτες, είναι μεροληπτικό και εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα των τραπεζών, όπως κατ’ εξακολούθηση έχει γίνει μέχρι τώρα παραγνωρίζοντας τα συμφέροντα των πολιτών τους οποίους η κυβέρνηση επιλέγει γενικά σαν θύματα από τα οποία επιβάλλει και εισπράττει φόρους για να σώσει τις τράπεζες και να εξυπηρετήσει τα διάφορα ξένα συμφέροντα των διεθνών οικονομικών δολοφόνων λαών και κρατών προς τα οποία και μόνον ξέρει με σοβαρότητα να τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Για να στηρίξουμε αυτό το νομοσχέδιο πρέπει να γίνουν τέτοιες αλλαγές που να διασφαλίζουν πρώτιστα τις περιουσίες των πολιτών καλώς εχόντων δανειοληπτών και παράλληλα να προωθηθούν και άλλα νομοσχέδια που να θωρακίζου τους πολίτες απέναντι στις αδηφάγες ορέξεις των τραπεζών.

Η Π.Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ., σαν μια από τις έξι συνεργαζόμενες για την προστασία των δανειοληπτών Οργανώσεις, θέλει παράλληλα να εκφράσει την απογοήτευση της, τη δυσφορία της και την πλήρη διαφωνία της με τις δηλώσεις στις οποίες προέβη σήμερα, μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και απόψε στο κύριο δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ, ο κ. Κώστας Μελάς, πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών.

Δυστυχώς ο κ. Μελάς χωρίς να τηρεί τις αρμόζουσες και αμοιβαίες δεσμεύσεις που τέθηκαν στη βάση της συνεργασίας μας, χωρίς καν να μας ενημερώσει ή να ζητήσει τις απόψεις μας, έκανε στροφή 180 μοιρών και για ευνόητους για μας λόγους, ως εις και μόνος επιδίδεται στον προπαγανδισμό της τήρησης, λέει, των δεσμεύσεων μας απέναντι στην τρόικα και της ψήφισης, του ως πριν μερικές βδομάδες, απαράδεχτου νομοσχεδίου.

Πού πήγαν οι θέσεις μας ότι οι τράπεζες δεν σεβάστηκαν και δεν εφάρμοσαν, ως είχαν ποινική ευθύνη, τόσο καιρό την οδηγία και τους κανονισμούς της Κεντρικής Τράπεζας (ΚΤ) για αναδιάρθρωση δανείων και διευκόλυνση των καλώς εχόντων δανειοληπτών; Και πού πήγαν οι θέσεις μας ότι η (ΚΤ) και η κυβέρνηση δεν έκαναν τίποτε για να εξαναγκάσουν τις τράπεζες προς την κατεύθυνση αυτή;

Εμείς διαχωρίζομε τη θέση μας από τις εκφρασθείσες από τον κ Μελά θέσεις και απόψεις και δεν μπορούμε απλά να δεχθούμε ότι, επειδή το νομοσχέδιο δίνει το δικαίωμα (το οποίο έτσι κι αλλιώς είναι κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα) στους δανειολήπτες να προσφύγουν στα δικαστήρια, ότι προστατεύει αποτελεσματικά τα συμφέροντα των πολιτών. Αυτή η πρόνοια εξυπηρετεί άλλων τα επαγγελματικά συμφέροντα και δεν θωρακίζει τις περιουσίες των πολιτών και ούτε καν την οικογενειακή στέγη. 


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by