Ανακοινώσεις
18/09/2013
Ξέχασαν πάλι τις τιμές των καυσίμων

Πριν περίπου είκοσι μέρες, η τιμή του πετρελαίου μπρεντ είχε, και για μόνο 3-4 μέρες, αυξηθεί από τα 114 στα 117 δολάρια ανά βαρέλι. Τότε όλες οι εταιρείες που εισάγουν καύσιμα, άρπαξαν την ευκαιρία και αμέσως ανέβασαν τις τιμές στα πρατήρια, σάμπως όλες σε 3-4 μέρες έκαναν εισαγωγή στις πιο ακριβές τιμές.

Η υπηρεσία του κράτους μόλις χθες ανακοίνωσε παρατηρητήριο τιμών. Στο μεταξύ όμως εδώ και 10 περίπου μέρες η τιμή του πετρελαίου κυμαίνεται γύρω από τα 110-112 δολάρια η δε η συναλλαγματική σχέση του ευρώ προς το δολάριο έφτασε στα 1,34 η πιο ψηλή εδώ και πολύ καιρό, άρα είναι πολύ ευνοϊκή προς μεγαλύτερη μείωση των τιμών των καυσίμων.

Οι τιμές του πετρελαίου εδώ και 2-3 μέρες έφτασαν ένα από τα πιο χαμηλά επίπεδα των τελευταίων δύο χρόνων στα 107 δολάρια ανά βαρέλι. Εδώ τι έγινε; Πού είναι οι μειώσεις που έπρεπε να είναι διπλές; Ποιος νοιάζεται για τους καταναλωτές; Μήπως κάποιοι τελικά καλύπτουν ή παρασιωπούν τη συνεχή απάτη και τη κλεψιά με το αζημίωτο;;;

Μήπως είναι για τον ίδιο αυτό λόγο που, παρά το ότι το εξηγήσαμε πολλές φορές και το φωνάζουμε συνέχεια, που κανείς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να αλλάξει το άδικο σύστημα τιμολόγησης και επιβολής, από τις εταιρείες εισαγωγείς, των τιμών στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις;

Στις 25 Ιουνίου και στις 22 Αυγούστου στις συναντήσεις του ΔΣ της Π.Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. με τον Γεν. Διευθυντή και τον Υπουργό Εμπορίου τους εξηγήσαμε το άδικο του συστήματος και, έχουμε την άποψη πως κατανόησαν πολύ καλά, το τι τους είχαμε πει. Ο υπουργός είχε μάλιστα κάνει και σχετικές υποδείξεις στους υπηρεσιακούς του που ήσαν παρόντες. Τι έγινε στη συνέχεια δεν έχουμε πληροφόρηση.

Εμείς για ακόμα μια φορά καλούμε τον υπουργό να δώσει αμέσως οδηγίες για πλήρη και εκ βάθρων αναθεώρηση και εκσυγχρονισμό του όλου συστήματος υπολογισμού και επιβολής των τιμών στα καύσιμα με τη δημιουργία ενός δίκαιου και ανταγωνιστικού συστήματος που παράλληλα και άμεσα να ενημερώνει σε συνεχή βάση και ηλεκτρονικά τους καταναλωτές.

Μέχρι τότε ας προχωρήσει με το δικό του μοντέλο υπολογισμού και ας προχωρήσει στην «ON-LINE” σύνδεση όλων των αντλιών όλων των πρατηρίων με τους υπολογιστές του Υπουργείου του και ας βάλει τέρμα στη σπατάλη χρόνου και στη γραφειοκρατία για τον καταρτισμό των αναποτελεσματικών και άχρηστων για τους καταναλωτές «παρατηρητηρίων» τιμών που πάντα γίνονται εκ των υστέρων και εν πολλοίς για να δικαιολογούν τις αυξήσεις που επιβάλλουν οι εταιρείες. 


Copyright @ 2009-2020. Design & Development by Cytacom Solutions Ltd
 
Hosted by